16 jun 2015

Dag van de preventiemedewerker

0 Reacties

16 juni: dag van de preventiemedewerker

Juist vandaag is het weer van belang om even stil te staan bij enkele laagdrempelige overwegingen. Overwegingen die iedere manager kan meenemen in zijn of haar dag-dagelijkse werkzaamheden

Dus –> Doen!

  • Blijf investeren in medewerkers
  • Promoot een actieve leefstijl
  • Fruit: altijd gezond

Blijf investeren in medewerkers: de grootste (gezondheid- én financiële) winst is te boeken voordat sprake is van daadwerkelijk ziekteverzuim. Iedere medewerker een paar minuten aandacht per dag geven, voorkomt veel onnodige zorgen aan de achterkant.

Promoot een actieve leefstijl: dit werkt gezondheidbevorderend en voorkomt ontstaan van (chronische) klachten. Bewegen is goed. Spreek eens met medewerkers die normaal niet aan (voldoende) beweging doen.
Let op: Niet moraliseren, maar sta open! Niet iedereen heeft zin om om de dag naar de fitness te gaan. Anderen vinden bijvoorbeeld een vriendschappelijk potje tennis leuker. Kijk eens wat u als manager hierin kunt facilliteren.

Fruit: altijd gezond. Stimuleer gezond eten in de kantine en vermijd snoep(apparaten). Leg eens een kistje appels op elke afdeling om deze dag van de preventiemedewerker te vieren.

[begin]
Over de schrijver


Altijd bezig om diverse partijen aan elkaar te koppelen. Samen sta je sterker op weg naar de onvoorspelbare toekomst.