28 okt 2014

HR The Next Level 2014

0 Reacties

HR The Next Level: re-Thinking HR

Het HR-landschap verandert. Managers worden steeds meer verantwoordelijk voor integraal management en HR moet zichzelf opnieuw uitvinden.

Op 9 oktober vond deze HR-inspiratiedag plaats in Utrecht. HR-professionals uit heel Nederland kwamen samen voor inspiratie, kennisdeling en vooral om HR krachtiger neer te zetten in de toekomst.

Nieuwe rol HR in de toekomst

HR zal in de toekomst meer verantwoordelijkheid dienen te nemen op het presteren van de organisatie. Dit in direct contact met managementteam of raad van bestuur.

Niet meer een operationele (kortetermijn) focus op controle: uren, verzuim, ziekteverlof. Juist het beste uit mensen halen en daarmee om medewerkers beter te laten presteren. Woorden als organisatiedoelstellingen, resultaten en winst dienen in de HR-besprekingen weer aan de orde van de dag te komen..

Geen financiële expert

Probeer niet om vanuit HR kennis en verantwoordelijkheid te nemen voor de financiële resultaten. Uiteraard is dit een belangrijke taak, maar laat dat voor de controllers en andere financiële professionals. Probeer hen niet te evenaren, maar ga terug naar waar HR voor bedoeld is: de mens!

Door het beste uit de mens te halen, kun je het meeste bereiken voor de organisatie. Zeker door in te zetten op vertrouwen, trots en plezier.

Kijk voor meer informatie over deze interessante dag op http://www.greatplacetowork.nl/publicaties-en-evenementen/blogs-en-nieuws/821-hr-the-next-level-hr-als-strategisch-partner

 

 

[begin]
Over de schrijver


Altijd bezig om diverse partijen aan elkaar te koppelen. Samen sta je sterker op weg naar de onvoorspelbare toekomst.